Miodrag Kostić

CEO MK Group

Miodrag KostićMiodrag Kostić je predsednik MK Group, vodeće kompanije u Srbiji i regionu, čije su osnovne delatnosti poljoprivreda, šećerna industrija, proizvodnja i prerada mesa, bankarstvo i turizam. Sistem na čijem je čelu danas broji više od 40 kompanija, i zapošljava 7.000 hiljada ljudi.

Svoju viziju i poslovni uspeh Miodrag Kostić gradio je najvećim delom kroz poslovanje u agrarnoj industriji - najveći deo poslovanja MK Group danas se odnosi na poljoprivrednu proizvodnju, industriju i trgovinu poljoprivrednim proizvodima, kao i šećernu industriju. U okviru sistema posluju 3 šećerane, više od 10 poljoprivrednih preduzeća, trgovinske i skladišne komplekse koji su uspešno restrukturirani i objedinjeni u moderne i visoko profitabilne srpske kompanije orjentisane ka izvozu. Sunoko, jedna od članica MK Group, u Srbiji je najveći domaći proizvođač i izvoznik šećera, dok se u Evropi se pozicionirao kao jedan od najefikasnijih. Uspeh u agrarnoj industriji potvrđuje i podatak da je MK Group četiri godine zaredom ubedljivo najveći izvoznik srpskog agrara – sa svojim članicama MK Group zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza naše zemlje. Pored kompanije Sunoko, deo MK Group danas je i kompanija Carnex iz Vrbasa, koja svoje proizvode izvozi u preko 15 zemalja.

Ipak, tokom 35 godina duge karijere, Miodrag Kostić konstantno prati trendove želeći dodatno da razvija oblasti u kojima poseduje veliko znanje i iskustvo. Kao rezultat toga, svoja poslovanja proširio je na oblasti turizma – MK Mountain Resort koja u svom sastavu poseduje Grand Hotel & Spa **** koji je na Kopaoniku vodeći hotelski kompleks. Istovremeno, osnivanjem kompanije Istrian Hotels d.o.o. u sastav MK Group ulazi Hotel Kempinski palas u Portorožu, manjinsko vlasništvo HTP Budvanska Rivijera u Crnoj Gori, a uspostavljena je i saradnja sa lancem hotela Sheraton, koji je u Srbiji otvoren u martu 2018. Najmlađi član ove kompanije je luksuzni hotelski kompleks „Skiper Resort“ u Istri koji je ušao u sastav Istrian Hotels-a 2017. godine.

Miodrag Kostić je svoje znanje i sposobnosti dokazao učešćem u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji. Svoju viziju poslovnog uspeha i sposobnosti, voljan je da podeli sa zajednicom u cilju stvaranja što bolje poslovne klime u Srbiji i tome se rukovodio kao član brojnih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja kao što su AmCham, Britansko-srpska privredna komora, Srpsko-italijanski poslovni savet, i brojne druge. Član je kluba „Privrednik”, Srpske Asocijacije Menadžera, kao i UO i skupštine Privredne Komore Srbije, a istovremeno je i predsednik skupštine Društva za podizanje hrama Svetog Save na Vračaru.

Društvena odgovornost jedan je od najvažnijih elemenata poslovanja čitave MK Group, ali i rada Miodraga Kostića lično, i služi kao smernica prilikom donošenja ispravnih poslovnih odluka i preduzimanja odgovarajućih akcija. Više od trideset godina MK Group postiže uspehe zahvaljujući stalnom učenju i usavršavanju njenih zaposlenih, ali i kontinuiranoj pomoći i realizaciji društveno odgovornih projekata u svakoj od 70 zajednica u kojima posluje. Podrška mladim talentima, ali i onima kojima je pomoć najpotrebnija samo su deo CSR projekata koje MK Group realizuje. Kompanija MK Group kontinuirano pomaže SOS Dečije selo u Kraljevu, a u leto 2013. godine, Miodrag Kostić je svoju porodičnu kuću u Novom Sadu opredelio za trajno korišćenje deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima, kao zadužbinu porodice Kostić pri „Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“.

Znanje, ekspertiza u oblastima u kojima posluje, ali i konstantno usavršavanje doveli su do brojnih poslovnih priznanja koja su mu uručena za 35 godina profesionalne karijere. „Poslovni čovek godine”, „Najuspešniji čovek Vojvodine”, „Najuspešniji privrednik”, „Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”, zatim nagrada „Zlatni dinar cara Dušana – kompanija decenije”, „Beogradski pobednik”, „Biznis partner godine”, samo su neka koja su dodeljena Miodragu Kostiću. Kompanija na čijem je čelu u više navrata proglašavana je najuspešnijom kompanijom u Srbiji i regionu.

Aktuelno iz Granexporta

  • 06.07.2021.

    Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede


    Pročitajte više
  • 25.09.2020.

    Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje na 87. Međunarodnom sajmu poljoprivrede


    Pročitajte više
Ostale vesti